RKC

Thermokoppels & PT100 elementen

Het juiste thermokoppel voor uw bedrijf

 

U bent op zoek naar een thermokoppel om u te helpen bij het beheersen van de temperatuur binnen een bepaald productieproces? De beste thermokoppels en en PT100 elementen vindt u in het uitgebreide assortiment van CasCade Automation Systems. Als het te maken heeft met temperatuur binnen een bedrijf, dan weten wij er alles van. Onze ervaren vakmensen helpen u graag bij het opzetten van een professioneel systeem om de temperatuur binnen een productieproces te beheersen en regelen. U kunt bij ons de instrumenten kopen die u van dienst kunnen zijn, maar u kunt ook altijd bij ons terecht als u op zoek bent naar een complete oplossing op maat. Wij bekijken de situatie op uw bedrijf en vinden hier de perfecte oplossing voor.

 

Thermokoppels op maat

Voor een goed werkende thermokoppel waar u binnen uw bedrijf jaren plezier van zult hebben moet u bij CasCade Automation Systems zijn. Wij verkopen een groot aantal standaard modellen, die wij u uit voorraad kunnen leveren. Dit is echter niet het enige. Wij kunnen voor u namelijk ook een thermokoppel op maat maken. We kijken hierbij helemaal naar uw wensen en als u een tekening heeft gemaakt van wat u voor ogen heeft, dan gaan wij hier ook mee aan de slag. We hanteren hierbij altijd een zeer korte levertijd, zodat u al snel over uw thermokoppel kunt beschikken. U kunt hierbij denken aan mantelthermokoppels, maar ook aan thermokoppels van type S of R, compleet met een keramische beschermbuis voor temperaturen boven de 1200 graden.

 

De perfecte thermokoppels van CasCade

U kunt altijd even contact met ons opnemen als u vragen heeft over ons bedrijf, onze producten of over de vele manieren waarop wij u kunnen helpen. Bij CasCade Automation Systems staan we u altijd terzijde met advies en gaan onze vakmensen graag voor u aan de slag. Er is geen vraagstuk op het gebied van temperatuurbeheersing waar wij de oplossing niet voor kunnen vinden!

Meten is Weten met sensoren van CasCade!

CasCade levert een zeer breed pakket op het gebied van thermokoppels en PT100 elementen. Naast standaard modellen die wij veelal uit voorraad leveren, kunnen wij specials en afwijkende modellen maken, geheel volgens uw wens en tekening.

Een thermokoppel is een temperatuursensor om de temperatuur te meten in industriële processen. Qua uiterlijk lijkt een thermokoppel op een PT100, alleen is er sprake van een ander meetprincipe. PT100 is gebaseerd op weerstandsmeeting, terwijl in het geval van een thermokoppel het spanningsverschil wordt gemeten van de warme las tussen de twee metaalsoorten waarvan het thermokoppel is gemaakt. Deze spanning in microvolts is een maat voor de temperatuur.
 

In onze fabrieken worden alle temperatuursensoren op klantspecificatie gefabriceerd met een meestal zeer aantrekkelijke levertijd. Wij leveren thermokoppels type K, J, T, R, S, E, B, N, PLII, U, L en C in de door u gewenste lengte, diameter en uitvoering. Zo leveren wij mantelthermokoppels type K standaard al vanaf 0,5 mm diameter en is nagenoeg iedere lengte mogelijk. Maar ook thermokoppel type S of R met keramische beschermbuis voor temperaturen tot 1800 graden is bij CasCade een standaard product.

 

Klanten die op zoek zijn naar een thermokoppel, gebruiken soms ook woorden als thermokoppeldraad of thermokoppelkabel. 

Uiteraard leveren wij alle sensoren -indien gewenst- inclusief conformity- of kalibratiecertificaat.

 

Thermokoppels & PT100 elementen

Mantel en

buiscontructie

Algemene catalogus Thermo-sensor

Leverbaar met standaard aansluitkop of vaste kabel.

AlgemeneThermokoppels catalogus van RKC 
Brochure ST50 plak-thermokoppels
Brochure ST55 miniatuur sensoren

Thermokoppeldraad & compensatiekabel 

Reels vanaf

100 meter

PVC, PTFE (teflon) en glasvezel isolatie. 

Optionele RVS armering of koper sheelding

Thermokoppelstekkers & chassisdelen

Standaard &

miniatuur stekkers

Voor alle type thermokoppels stekkers, vrouwtjes en chassisdeel