Smeltdruktransmitter vervangen?

Het meten van de smeltdruk van een extruder is belangrijk. Om goede kwaliteitsproducten te extruderen moet de druk constant zijn, en moet deze dus worden bewaakt of geregeld. Daarnaast is het belangrijk dat ook de temperatuur op deze plaats wordt bewaakt. Om deze reden zijn er smeltdruksensoren met ingebouwde temperatuursensor.

Transducer of Transmitter?

Om de smeltdruk te meten zijn er transducers en transmitters te koop.

Bij een transducer wordt het signaal van de interne meetbrug naar de indicator gebracht en in de indicator omgezet in een uitleesbare waarde en een standaard signaal om verder te verwerken. De indicator levert ook de voeding voor deze transducer. Een veelgebruikt signaal van deze transducers is 33,3mV/Volt.

Bij een transmitter komt er direct een standaard 4~20mA signaal uit de smeltdruksensor en kan dit signaal verder verwerkt worden in een regelaar, PLC of monitoring systeem. 

Smeltdruksensoren van Cascade.
CasCade heeft 2 leveranciers voor de semeltdruksensoren. RKC Instrument Inc. uit Japan en Onehalf20 uit Canada. Met deze programma's kunnen wij altijd een oplossing bieden. Zowel voor nieuwe machines, als voor het vervangen van oude modellen van onder andere Dynisco, Gefran, Gneuss.

 

Waarop moet ik letten bij aanschaf?
Er zijn een aantal zaken belangrijk om in de gaten te houden. Allereerst het drukbereik. Er zijn extruders waar met relatief lage drukken wordt gewerkt, bijvoorbeeld 35 bar maar er zijn ook extruders met zeer hoge drukken tot 700 of 1000 bar.

Ten tweede is de mechanische aansluiting belangrijk; vaak 1/2-20-UNF of M18 x 1,5.

Ten derde is de kopdruktemperatuur belangrijk. Er zijn sensoren tot 325 graden, 400 graden en 550 graden verkrijgbaar. Belangrijk om hierop te letten.

Smeltdruktransmitter met ingebouwde temperatuursensor

MELTPAK bestaande uit een kop/smeltdruktransmitter, een aansluitkabel en een indicator met alarmuitgangen.

Prijsopgave Smeltdruksensor ontvangen?
Bent u geïnteresseerd in onze Smeltdruk sensoren? Laat het ons weten. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op om de wensen door te spreken.