INDUSTRIEËN

HORECA 
WARMTEBEHANDELING
KUNSTSTOF INDUSTRIE
VOEDINGSMIDDELEN
PROCESINDUSTRIE
HALFGELEIDERINDUSTRIE
LABORATORIA
ONTWIKKELING
TRANSPORT & OPSLAG

ONZE KLANTEN

PID regelaar nodig?

CasCade-RKC

Voor alle RKC producten kunt u hier klikken.

Een PID-regelaar is de meest gebruikte regelaar in de procesindustrie voor verwarmende processen. De letters PID staan voor Proportioneel, Integrerend en Differentiërend.

Stel, u heeft een cafetaria en u wilt de olie in uw frituurpan netjes op 175 graden houden, dan is een PID-regelaar nodig om de temperatuur stabiel te houden. Ook als u niet bakt, koelt de olie in uw ketel langzaam af, omdat er nu eenmaal warmteverlies is naar de omgeving die kouder is. De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van de temperatuur in de cafetaria. De PID regelaar zal echter continue een klein beetje vermogen toevoeren, exact genoeg om het warmteverlies te compenseren. Dit is het proportionele gedrag van de regelaar.

Als de temperatuur van de olie plots gaat dalen, bijvoorbeeld omdat u enkele producten gaat bakken, dan zal de PID-regelaar snel meer gaan uitsturen om deze extra sterke daling van de temperatuur te compenseren. Deze extra uitsturing wordt geregeld door de D (differentiërende) factor. Er wordt dan in korte tijd extra warmte toegevoegd. De I-factor zorgt er uiteindelijk weer voor dat de gemeten temperatuur (van de olie) weer gelijk wordt aan de ingestelde temperatuur van 175 graden.

Een PID-regelaar verwarmt dus slimmer dan een eenvoudige thermostatische regelaar die alleen maar een 0% of 100% stand kent. Hij berekend contunue hoeveel procent vermogen er nodig is.

Als u op de snelweg rijdt en u ziet een bord 100 - maar u rijdt al 95 kilometer per uur - dan gaat u toch niet vol uw gaspedaal indrukken? Waarschijnlijk geeft u een klein beetje gas erbij, zodat de 100 wordt aangetikt. Daarna houdt u het gaspedaal iets dieper ingedrukt om de wijzer op 100 te houden. Voila, ook uw hersenen  functioneren als een soort PID-regelaar .

Waarom een PID-regelaar van CasCade?

CasCade is de officiële dealer van RKC Instrument Inc. in dit deel van West-Europa. PID-regelaars van het Japanse bedrijf RKC  zijn één van de beste en meest betrouwbare instrumenten ter wereld. Dit komt o.a. door het “Briljant” PID algoritme dat RKC heeft ontwikkeld, waardoor de temperatuur onder vele omstandigheden zeer stabiel blijft. Daarnaast speelt de mentaliteit van de Japanse bevolking een belangrijke rol.  Er is een ultieme wilskracht, om alleen maar het aller-allerbeste te willen produceren. Veel goedkope en ook imitatie PID-regelaars hebben minder robuuste elektronica en minder sterke softwareberekeningen om zo goed de temperatuur te kunnen regelen.

Vele verschillende soorten PID-regelaars

Wij leveren van miniatuur PID regelaars tot supersnelle procesregelaars voor de semiconductor industrie en van regelaars met een stabiliteit van 0,001°C tot multi-zone systemen van honderden regelkringen. Als het om een temperatuurregeling gaat, kunnen wij u in bijna alle gevallen een oplossing bieden.

Een unieke regelaar nodig?

Bij ons bedrijf bent u aan het juiste adres als u een oplossing nodig heeft op het gebied van temperatuurregeling. En mocht die standaard oplossing niet in ons programma zitten, dan gaan onze engineers met u om de tafel om te kijken of er een oplossing op maat gemaakt kan worden.

Prijsopgave opvragen?
 

CONTACT

Informatie

Als u informatie wenst over onze producten of wanneer u  wilt dat wij een bezoek aan uw bedrijf brengen, vul dan onderstaand formulier in of bel ons op 0180-463870

 

Ons kantoor

Tinstraat 37-39 

2984 AN Ridderkerk

Nederland

T: +31 (0)180-463870

E: info@cascade.net

W: http://www.cascade.net

Directeur

Patrick Braams

T: +31 (0)180-463870

E: patrick@cascade.net

 

Kamer van Koophandel: Rotterdam, 24.282.261
BTW nr.: NL 806456255B01

 

Bank:ING Ridderkerk 67.52.17.105
IBAN: NL33 INGB 0675217105
BIC/Swift nr: INGBNL2A

 

Rabobank Drechtsteden 1460 87 747
IBAN: NL61RABO.014.60.87.747
BIC/Swift nr: RABONL2U

Offerte aanvraag: 0180-463870