IR Lampen

CD Automation Thyristor Units

van CasCade Automation Systems B.V.

IR Lampen

Infrarood lampen met medium en lange golflengten

​

Dit type verwarmingselementen worden geregeld als een normale weerstand, zolang de normale, nominale spanning wordt gebruikt. Wanneer er een medium golflengte wordt gebruikt met een lagere spanning dan de nominale spanning, dan wordt het gezien als een korte golflengte lading.

​

Infrarood lampen met korte golflengten

​

IR korte golflengte ladingen kunnen worden aangestuurd door verschillende typen “firing”: Single Cycle, Burst Firing en Phase Angle met Current Limit. De grafieken laten zien dat de inschakelstroom redelijk hoog blijft gedurende langere tijd als we Phase Angle met Current Limit gebruiken dan wanneer we Single Cycle gebruiken.
Single Cycle wordt het meest gebruikt bij korte golflengtes. Gedurende de tijd dat het element uit staat wordt de Infrared Lamps Short Waveform (IRSW) koud en wanneer ze weer aangezet worden is er een piekstroom. Deze piekstroom staat in verband met het aantal Burst Firing cycli en daarom moet de tijd dat het element uit staat zo kort mogelijk zijn. Phase Angle firing wordt niet gebruikt omdat de spanning normaal gesproken minder dan nominaal is en de elementen daardoor nooit de werktemperatuur bereiken.

Applicaties